Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Do závodu v Bischofshofenu se kvalifikovala trojice Čechů, zazářil Matura

Bischofshofen (Rakousko) – Turné čtyř můstků se blíží vrcholu, skokani absolvovali kvalifikaci na poslední podnik v Bischofshofenu a do hlavního závodu se probila hned trojice českých závodníků: Jan Matura, Jakub Janda a Roman Koudelka. Kvalifikace nad očekávání vyšla Maturovi, který předvedl jeden z nejlepších skoků v sezoně, obsadil dvanáctou příčku a překonal i Koudelku. Ten naopak se svým výkonem spokojený být nemůže. Přímý přenos hlavního závodu můžete sledovat v úterý 6. 1. od 16:15 na ČT sport a našem webu.

Je nám líto, video expirovalo.
V kvalifikaci v Bischofshofenu se z Čechů nejvíc dařilo Maturovi

Roman Koudelka sice momentálně ve světovém poháru drží třetí příčku a účast v 1. kole měl jistou, přesto do kvalifikace nastoupil. Průběžně devátému muži turné ale skok nevyšel, dopadl na značku 125 metrů a obsadil až 22. místo. V úterním závodě ho tak ve vyřazovacím souboji čeká Nejc Dežman.

Naopak Maturovi, který zatím v sezoně rozhodně nezáří, se v Bischofshofenu dařilo už v tréninkových kolech a dobrou formu potvrdil český závodník i v kvalifikaci. Skočil 130 metrů, obsadil dvanáctou příčku a v prvním kole se utká s Anssim Koivurantou. Třetího z Čechů, který prošel mezi padesátku nejlepších, Jakuba Jandu čeká souboj s legendárním Noriakim Kasaiem.

Kvalifikaci vyhrál domácí Michael Hayböck, vedoucí muž světového poháru, před krajanem Stefanem Kraftem, který průběžné vede turné. Třetí byl Nor Anders Jacobsen. Hayböck bude skákat proti Simonu Ammannovi ze Švýcarska, který kvalifikaci tradičně vynechal. 

Kvalifikace na závod v Bischofshofenu (Rakousko):

1. Hayböck 148,7 b. (137,5 m), 2. Kraft (oba Rak.) 144,6 (136,5), 3. Jacobsen (Nor.) 144,0 (139,5), ...12. Matura 125,9 (130), 22. Koudelka 120,0 (125), 46. Janda 104,4 (119,5), 70. Hlava (všichni ČR) 74,1 (106,5).

Dvojice pro 1. kolo: Koudelka - Dežman (Slovin.), Matura - Koivuranta (Fin.), Janda - Kasai (Jap.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články