Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Do Liberce se v roce 2019 nejspíš vrátí SP ve skocích na lyžích

Světová špička skokanů na lyžích se nejspíš po deseti letech vrátí do Liberce. Na velkém můstku na Ještědu by se měl uskutečnit světový pohár v roce 2019 hned po Turné čtyř můstků.

Skokanský můstek na Ještědu
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Návrat Světového poháru do Liberce oznámil na dnešní tiskové konferenci sportovní ředitel skokanského úseku svazu lyžařů Rostislav Jozífek. V návrhu programu skokanského seriálu je Liberec 12. až 13. ledna 2019.

"Konečně se zase dočkáme domácích závodů," uvedl nejlepší současný český skokan Roman Koudelka. "Pro mé blízké, pro rodinu a fanoušky to bude kousíček. Pevně věřím, že se z toho stane tradice a lidé se naučí chodit."

Právě Koudelka byl při posledním SP v Liberci v roce 2008 sedmý a na mistrovství světa v klasickém lyžování o rok později skončil dvakrát devátý.

Jozífek doufá, že se Světový pohár v Liberci uskuteční rovněž v letech 2020 a 2021. "Přání z naší strany jsou tři roky ze čtyř," podotkl. Vrátit SP skokanů do Česka podle něj nebylo složité. "Po letech pauzy jsme měli rezervovaný termín a bylo jen na nás, jestli tam budeme, nebo ne," řekl.

Světový pohár se měl v Liberci konat už předloni, ale kvůli finančním potížím pořadatelů byl zrušen. "Šlo o výjimku. Sešlo se mnoho aspektů, mělo to být dohromady s kombinací, byly vysoké náklady na produkci signálu a konkurenční termín s biatlonem," řekl Jozífek a dodal, že nyní je závod zajištěn.

V Česku se nejlepší skokani na lyžích představili naposledy v roce 2014 při mistrovství světa v letech v Harrachově, které ale výrazně narušil vítr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články