Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští skokani si v závodě družstev v Zakopaném doskákali pro šesté místo

Zakopané – I v druhém závodu družstev v sezoně obsadili čeští skokani na lyžích šesté místo. Zvítězili Němci, kteří oplatili Polákům porážku z prosincového závodu v Klingenthalu, kde měli výhodu domácího prostředí oni.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští skokani si v závodě družstev v Zakopaném doskákali pro šesté místo

Češi zopakovali šesté místo, i když až na Romana Koudelku startovali v jiném složení než v Klingenthalu. Spolu s Koudelkou se v závodě představili Viktor Polášek, Jakub Janda a Jan Matura a se ziskem 1008 bodů skončili s velkým odstupem za pátým Norskem a bezpečným náskokem před sedmým Ruskem.

Německé kvarteto Markus Eisenbichler, Stephan Leyhe, Andreas Wellinger, Richard Freitag nasbíralo 1116,3 bodu a Poláky porazilo o 5,1 bodu. Třetí byli Slovinci s odstupem 13,6 bodu.

V neděli se v Zakopaném uskuteční závod jednotlivců, do něhož se v pátek kvalifikovali všichni čtyři čeští účastníci závodu.

SP ve skocích na lyžích v Zakopaném - družstva:

1. Německo (Eisenbichler, Leyhe, Wellinger, Freitag) 1116,3, 2. Polsko (Žyla, Kot, Kubacki, Stoch) 1111,2, 3. Slovinsko (Tepeš, P. Prevc, Damjan, D. Prevc) 1102,7, 4. Rakousko 1092,5, 5. Norsko 1066,1, 6. ČR (Polášek, Matura, Koudelka, Janda) 1008,0. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články