Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští skokané skončili v Zakopaném šestí, Němci vyhráli o jednu desetinu

České družstvo skokanů na lyžích skončilo po dvou letech na Světovém poháru v Zakopaném opět na šestém místě. O nejlepší výsledek za poslední dva roky se dnes zasloužili Viktor Polášek, Filip Sakala, Čestmír Kožíšek a česká jednička sezony Roman Koudelka. Z vítězství se radovali Němci, kteří o jednu jedinou desetinu bodu porazili Rakousko. 

Reprezentace Německa se však z triumfu moc neradovala, protože David Siegel po dlouhém letu neustál dopad a dlouho byl pod bubnem ošetřován, než zamířil do nemocnice. Spolu s ním se o prvenství zasloužili Karl Geiger, Markus Eisenbichler a Stephan Leyhe.

Domácí Poláci získali bronz, poslední z nich Dawid Kubacki se výkonem 143,5 metru postaral o nový rekord můstku. Koudelka, jenž po mizerné olympijské sezoně znovu patří do světové špičky a v průběžném pořadí seriálu atakuje první desítku, podržel český tým skoky dlouhými 138,5 a 135,5 metru. Výborně si vedl i Viktor Polášek (131 a 132 metrů).

Ve druhém týmovém závodu sezony si čeští skokané polepšili, neboť v polovině listopadu ve Wisle byli osmí. Suverén sezony Rjoju Kobajaši se s japonskými kolegy musel spokojit s pátou příčkou. Před Čechy se dostali ještě čtvrtí Slovinci, naopak pomohli jim Norové, konkrétně diskvalifikace Johanna Andreho Forfanga ve druhém kole kvůli kombinéze.

Zraněný Siegel z vítězného týmu skákal soutěž družstev v SP poprvé a dopadl tvrdě po letu dlouhém 142,5 metru. "Je to hrozná škoda, protože tenhle mladý mančaft skvěle zabojoval. Nechci předjímat, ale asi jsme o něj přišli do konce sezony. Něco si udělal s pravým kolenem, na mistrovství světa nám bude chybět," řekl kouč Werner Schuster a vyčetl jury, že nesnížila nájezd. Šampionát v Seefeldu začne 19. února.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští skokané vybojovali v Zakopané šestou příčku

SP ve skocích na lyžích v Zakopaném (Polsko) - družstva:

1. Německo (Geiger, Eisenbichler, Siegel, Leyhe) 1157,5, 2. Rakousko (Huber, Hörl, Hayböck, Kraft) 1157,4, 3. Polsko (Žyla, Kot, Stoch, Kubacki) 1117,2, 4. Slovinsko 1103,8, 5. Japonsko 1088,0, 6. ČR (Polášek, Sakala, Kožíšek, Koudelka) 1028,1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články