Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ammann byl po pádu krátce v bezvědomí, nyní je jeho stav stabilní

Bischofshofen (Rakousko) – Švýcar Simon Ammann zůstane po ošklivém pádu ve včerejším závodě Turné čtyř můstků v Bischofshofenu i nadále v nemocnici na pozorování. Čtyřnásobný olympijský vítěz sice nemá podle vyjádření svazu žádné vážné zranění, lékaři ho ale ještě chtějí mít pod dohledem.

Je nám líto, video expirovalo.
Skok a pád Simona Ammanna v 2. kole v Bischofshofenu

"Stav Simona Ammanna je stabilní. Je při vědomí a může pohybovat všemi končetinami. Zatím ale zůstane v nemocnici, kde bude jeho stav pod neustálou kontrolou," uvedl mluvčí švýcarského lyžařského svazu, podle něhož Ammann nyní potřebuje hlavně klid.

Ammann neustál ve druhém kole skok dlouhý 136 metrů, rozjely se mu lyže a přepadl hlavou napřed na zem. Z cílového prostoru byl odnesen na nosítkách. Krátce byl v bezvědomí a sanitka ho se zkrvaveným obličejem odvezla do nemocnice.

Podobně nepříjemný pád měl v pondělní kvalifikaci americký skokan na lyžích Nicholas Fairall. Pětadvacetiletý závodník se ještě v pondělí večer podrobil operaci poraněné páteře, která měla jeho stav stabilizovat. Sezona pro něj předčasně skončila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články