Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Watabe dosáhl v Schonachu na zlatý double, Portyk skončil ve třetí desítce

Japonský sdruženář Akito Watabe vyhrál v Schonachu i poslední závod sezony, v níž poprvé získal Světový pohár. Před týdnem se radoval z předčasného zisku křišťálového glóbu, v neděli přidal zlatý double při finále seriálu. Tomáš Portyk se rozloučil se zimou na 25. místě.

Sdruženář Akito Watabe
zdroj: ČTK/AP/Patrick Seeger

Devětadvacetiletý Watabe vybíhal devět sekund za nejlepším skokanem finálového dne Jarlem Magnusem Riiberem z Norska, který na můstku předvedl 107 a 101,5 metru. Zbytek pole měl za vedoucí dvojicí výraznější odstup. Král sezony doběhl do cíle před Riiberem o pět vteřin a oslavil osmý triumf v olympijské sezoně, třetí byl domácí Fabian Riessle s odstupem 48 sekund.

Portyk byl po skoku osmnáctý za výkony 96 a 92,5 metru, jeho odstup na startu činil 2:20 minuty a na patnáctikilometrové trati nabral další minutu. V konečném pořadí SP nejlepší český sdruženář klesl o jednu příčku na sedmadvacáté místo.

Portyk v sezoně posbíral 196 bodů, přičemž o úvod zimy přišel kvůli viróze. V polovině prosince pak v Ramsau juniorský mistr světa z roku 2016 vybojoval osmé místo a před olympijskými hrami si osobní maximum vylepšil čtvrtou příčkou. Medaile mu těsně unikla v Hakubě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články