Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Týmový závod SP v severské kombinaci vyhráli Němci, česká dvojice skončila třináctá

Týmovým závodem v Lahti pokračoval Světový pohár v severské kombinaci a v dramatickém závěru vyhráli Němci Julian Schmid a Vinzenz Geiger. Ti porazili o šest desetin vteřiny druhé Nory, třetí skončili Francouzi. Vedoucí celek po skocích (Rakousko) dokončil závod na čtvrtém místě. Česká dvojice Ondřej Pažout a Jiří Konvalinka byla mezi sedmnácti týmy po skocích jedenáctá a v běhu klesla na konečnou třináctou pozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr týmového závodu SP sdruženářů

V úvodních skocích na lyžích předvedl osmnáctiletý mistr republiky Konvalinka velice kvalitní výkon, když dolétl do vzdálenosti 121,5 metru. Zkušenější Pažout už tak dobrý skok nepřidal a zaznamenal jen 104,5 metru.

Pažout s Konvalinkou v závěrečném štafetovém sprintu, v němž každý odběhl volnou technikou pět úseků dlouhých 1,5 km, klesli o dvě příčky. V posledním úseku se z pětičlenné vedoucí skupiny oddělili německý finšmen Geiger a norský J. M. Riiber. Ten v závěrečných metrech na Němce nestačil. 

Body z jediného závodu tohoto formátu v letošní sezoně SP se do pořadí v seriálu nepočítají. V SP vede Lamparter dva závody před koncem o 146 bodů před Schmidem. 

SP v severské kombinaci v Lahti (Finsko) - dvojice:

1. Schmid, Geiger (Něm.) 29:44,3, 2. Graabak, Riiber (Nor.) -0,6, 3. Baud, Muhlethaler (Fr.) -5,5, 4. Rehrl, Greiderer -12,8, 5. Rettenegger, Lamparter (všichni Rak.) -28,1, 6. Andersen, Skoglund (Nor.) -1:36,1, ...13. Pažout, Konvalinka (ČR) -3:18,2.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články