Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Trápení se pokusí před MS prolomit tréninkem. Sdruženáři vynechají dva Světové poháry

Před blížícím se mistrovstvím světa se českým sdruženářům nedaří, kvůli čemuž se rozhodli vynechat nadcházející závody Světového poháru v Klingenthalu a Lahti. Přednost dají přípravě na šampionát, který se v Seefeldu uskuteční od 20. února do 3. března.

Sdruženář Tomáš Portyk
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/EIBNER/EXPA/ autor: Juergen_Feichter

Ve Světovém poháru v této sezoně výrazněji bodoval jen Tomáš Portyk, většinu z 86 bodů ale získal za čtvrté místo v úvodním závodě v Kuusamu, od té doby skončil nejlépe dvacátý. Dvakrát se do bodované třicítky ještě těsně vešel už jen Jan Vytrval. Závodníkům se nedařilo zejména ve skokanské části.

"Kluci určitě chtěli, ale tím, jak se jim opakovaně nedařilo, se nakonec dostali pod psychický tlak, který padl i na nejzkušenějšího Tomáše Portyka," konstatoval sportovní ředitel Úseku severské kombinace Tomáš Slavík.

"Příliš jim nepomohl ani nesmírně nabitý program Světového poháru - každý víkend závody, k tomu dlouhé přesuny a minimum času i prostoru k tréninku. Bylo to ubíjející. V tomto stavu nemělo smysl neúspěšnou sérii protahovat, závodníci se spíše potřebovali dostat pryč ze sněhu," vysvětlil důvod rozhodnutí stáhnout reprezentaci z pohárových závodů.

Tým ve složení Lukáš Daněk, Miroslav Dvořák, Ondřej Pažout, Portyk a Vytrval proto už v tomto týdnu absolvoval krátké soustředění v Nymburce, které mělo svým "nesdruženářským" zaměřením posloužit k uvolnění psychiky. S čistými hlavami budou moci reprezentanti v příštím týdnu společně vyrazit na osmidenní skokanské soustředění do Planice.

"Kluci přišli na jiné myšlenky. Na sezonu jsou připraveni velice dobře, teď jde jen o to, aby neúspěch hodili za hlavu, srovnali se a předváděli výkony, na které mají," podotkl Slavík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články