Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sdruženářům v Ruce kraloval poprvé Schmid, z Čechů byl nejrychlejší Vytrval

První triumf ve Světovém poháru v severské kombinaci vybojoval ve finské Ruce německý sdruženář Julian Schmid. Druhý skončil vítěz skokanské části Ryoto Jamamoto. Z české čtveřice byl nejlepší na devětadvacátém místě Jan Vytrval, jenž v běhu předstihl o jedno místo Tomáše Portyka. Víkendové závody v Ruce můžete sledovat v přímých přenosech na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr závodu SP v severské kombinaci v Ruce

Japonský reprezentant vyrážel na pětikilometrovou trať s náskokem osmi vteřin před německým soupeřem. Ten Jamamota ale brzy doběhl a v polovině trati už byl před ním. Japonec se snažil Schmida držet, ale dařilo se mu to jen do závěrečného stoupání. Tam mu Němec nastoupil a závod rozhodl, v cíli byl o šest vteřin rychleji.

O dalších pět vteřin později si doběhl pro třetí místo Nor Oftebro, který si udržel pozici po skokanské části. Ta nevyšla jeho krajanovi a největší hvězdě posledních sezon J. M. Riiberovi, který po osmnáctém místě na velkém můstku skončil čtrnáctý.

Z českých reprezentantů vybíhal jako první Tomáš Portyk, jenž byl po skoku osmadvacátý, ale tuhle pozici neudržel a skončil třicátý se ztrátou 3:10 minuty na vítěze. V cílové rovince se před něho dostal o dvě vteřiny i Jan Vyoral, který se tak stal nejúspěšnějším Čechem v úvodním závodě SP.

V sobotu se v Ruce uskuteční závod s desetikilometrovým během, program úvodní zastávky SP uzavře nedělní závod s hromadným startem, kdy se nejprve běží a pak následuje skokanská část.

Úvodní závod SP v severské kombinaci v Ruce (Finsko):

1. Schmid (Něm.) 12:02,2, 2. Jamamoto (Jap.) -5,9, 3. Oftebro (Nor.) -11,0, 4. Rydzek -37,1, 5. Frenzel (oba Něm.) -38,1, 6. Ilves (Est.) -40,2, ...29. Vytrval -3:08,0, 30. Portyk -3:10,1, 37. Pažout -3:42,0, 48. Daněk (všichni ČR) -5:17,2.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články