Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Snad mi forma vydrží, doufá sdruženář Dvořák

Praha - Životní vstup do sezony má za sebou sdruženář Miroslav Dvořák. V začátku zimy je nejlepším českým klasickým lyžařem a už útočil i na stupně vítězů. Před pokračováním světového poháru v Ramsau si věří. "Věřit si musíte, jinak nemá cenu nastupovat. Proto jsem optimistický, že to půjde i nadále. Koukám se dopředu."

Miroslav Dvořák
zdroj: Getty Images

Pětadvacetiletý Dvořák začal sezonu osmým místem, pak byl dvanáctý a šestou příčkou si vylepšil své zimní maximum. Kvůli pádu ale přišel o možnost bojovat o stupně vítězů. Aktuálně je osmý v pořadí SP, ve kterém nejlépe skončil předloni třiadvacátý. Nyní už nasbíral více než polovinu bodů z minulé sezony.

Konto mohl mít ještě bohatší, ale závody v tureckém Erzurumu byly minulý týden zrušeny. "Mrzelo nás to, těšili jsme se tam. Měla to být nová štace. Nikdy jsme tam nebyli, chtěli jsme si to vyzkoušet a podívat se na Turky," řekl Dvořák. Spolu s Pavlem Churavým a trenéry proto byl Dvořák do neděle trénovat v Ramsau. Imitovali závodní rytmus, absolvovali rychlý trénink běhu. "Poskákali jsme a docela myslím, že jsem předváděl slušné i stabilní skoky," řekl.

Ze záznamu se podíval na koncovku závodu v Kuusamu, kde útočil na stupně vítězů. Přemítal, jestli mohl něco udělat jinak, aby nespadl při předjíždění. "Možná bych se tam úplně necpal, dalo se v uvozovkách vyčkat, ale je otázkou, jestli by to stačilo. Když jsem viděl finiš 'Noráka s Frantíkem', tak nevím, jestli bych je dal," řekl Dvořák, jenž do zimy vstoupil z českých lyžařů nejlépe a dostává se do popředí pozornosti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články