Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sdruženář Gruber ukončil Frenzelovu sérii, Dvořák byl čtrnáctý

Soči - Olympijskou generálku sdruženářů na světovém poháru v Soči vyhrál Rakušan Bernhard Gruber a ukončil sérii čtyř vítězství Němce Erika Frenzela. Nejlepší z Čechů Miroslav Dvořák doběhl za hustého sněžení v hlubokém sněhu čtrnáctý. Zítra je na programu závod družstev.

Bernhard Gruber
zdroj: EPA autor: HENDRIK SCHMIDT

Gruberovi se v ruském středisku, kde se budou konat za rok zimní olympijské hry, dařilo už ve skokanské části, v níž byl druhý. Ze silné vedoucí skupiny v běhu se odpoutal zhruba kilometr před cílem a pro čtvrté vítězství v kariéře si doběhl s náskokem 14 sekund.

Druhý skončil mistr světa Frenzel, jenž v lednu vyhrál po dvou závodech v Seefeldu a Klingenthalu, a upevnil si vedení v seriálu. Třetí byl vítězův krajan Wilhelm Denifl.

V běžecké části se podle očekávání nejvíce dařilo nejlepšímu Čechovi v sezoně Dvořákovi, jenž se posunul z devatenáctého místa na čtrnácté. Jedenáctý muž po skoku Tomáš Slavík skončil devatenáctý, bodoval ještě 24. Pavel Churavý. Šestnáctiletý Tomáš Portyk průběžnou 34. pozici nevylepšil a doběhl osmatřicátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články