Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Schmid před domácím publikem přesprintoval konkurenci, Pažout na body nedosáhl

Ani minutový náskok nestačil rakouskému sdruženáři Franzi-Josefu Rehrlovi. V běhu na deset kilometrů nakonec v závěrečném sprintu nestačil na domácího Juliána Schmida a Nora Jense Oftebra. Ondřej Pažout nakonec na body nedosáhl a závod dokončil na čtyřiatřicátém místě.

Do běžecké části nastoupil Rakušan Rehrl s téměř minutovým náskokem před svým krajanem Lamaparterem. Ten si však šanci na nejcennější kov rozhodně nechtěl nechat ujít. Ve skupině s domácím Juliánem Schmidem a Norem Jensem Oftebrem vedoucího Rehrla začali stahovat. Při nájezdu do posledního okruhu ztráceli lehce přes půl minuty.

V předposledním stoupání ovšem nasadila dvojice Oftebro s Lamparterem neskutečné tempo a z náskoku Franze-Josefa Rehrla odmazali pětadvacet vteřin. O vítězi se rozhodovalo až v závěrečném sprintu, do kterého zbylo nejvíce sil domácímu Juliánu Schmidovi, který dokončil o sedm desetin vteřin před Norem Oftebrem. Franz-Josef Rehrl nakonec dokončil třetí. Ondřej Pažout dokončil na čtyřiatřicátém místě.

Závody v Oberstdorfu vynechali Tomáš Portyk či Jan Vytrval i nejúspěšnější sdruženář posledních let Jarl Magnus Riiber, čímž nejspíš přišel o šanci získat popáté za sebou křišťálový glóbus. Pětadvacetiletý Nor se zotavuje po nemoci a dal přednost přípravě na světový šampionát. Ten se uskuteční od 22. února, generálkou pro závodníky v severské kombinaci bude za týden Světový pohár v Schonachu.

SP v severské kombinaci v Oberstdorfu (Německo):

1. Schmid (Něm.) 22:52,7, 2. J. L. Oftebro (Nor.) -0,7, 3. Rehrl -1,0, 4. Lamparter -1,1, 5. Rettenegger (všichni Rak.) -42,4, 6. Herola (Fin.) -46,2, ...34. Pažout (ČR) -3:39,3.

Průběžné pořadí SP (po 16 z 21 závodů): 1. Lamparter 1045, 2. Schmid 944, 3. J. L. Oftebro 924, 4. Riiber (Nor.) 723, 5. Rehrl 596, 6. Geiger (Něm.) 563, ...50. Pažout 12, 52. Portyk 10, 60. Vytrval (oba ČR) 2.


Hlavní zprávy

Nejčtenější články