Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Riiber v Planici získal osmé zlato a překonal rekord Frenzela

Ve slovinské Planici vrcholí mistrovství světa v klasickém lyžování. Nor Jarl Magnus Riiber překonal rekord Němce Erica Frenzela a stal se nejúspěšnějším sdruženářem světových šampionátů. Druhý dojel Riiberův krajan Jens Luraas Oftebro před Rakušanem Johannesem Lamparterem. Z Čechů byl nejrychleji v cíli na 26. místě Ondřej Pažout.

Pětadvacetiletý Riiber potvrdil skvělou formu a vyhrál v Planici i čtvrtý závod. Čtyřnásobný vítěz Světového poháru, jenž ve Slovinsku triumfoval i na středním můstku a v závodech smíšených a mužských družstev, dnes triiumfoval o více než minutu před krajanem Jensem Luurasem Oftebroem a obhájcem zlata Johannesem Lamparterem z Rakouska. Osmým triumfem v kariéře se Riiber v historických tabulkách odpoutal od Němce Erica Frenzela.

Rozhodující krok k vítězství udělal Riiber už ve skokanské části, kterou suverénně vyhrál. Výkonem 147 metrů dokonce překonal o pět metrů rekord můstku domácího specialisty Petera Prevce z roku 2014. Norskému suverénovi se vyplatilo, že před MS kvůli přípravě vynechal dva díly Světového poháru, i když kvůli tomu přišel o šanci na pátý celkový triumf za sebou.

Pažout, Jan Vytrval a Jiří Konvalinka se seřadili na 26. až 28. místě. Tomáš Portyk byl dvaatřicátý.

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Planici:

Severská kombinace:

Muži - velký můstek/10 km: 1. Riiber 23:42,6, 2. J. L. Oftebro (oba Nor.) -1:01,4, 3. Lamparter (Rak.) -1:04,7, 4. Ilves (Est.) -1:09,0, 5. Rettenegger (Rak.) -1:10,2, 6. Schmid (Něm.) -1:31,0, ...26. Pažout -4:38,2, 27. Vytrval -4:50,6, 28. Konvalinka -4:54,0, 32. Portyk (všichni ČR) -5:30,5.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články