Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Riiber slaví v Lillehammeru hattrick. Češi nevyskočili ze svého stínu

Teprve jednadvacetiletý Nor Jarl Magnus Riiber dokázal vyhrát i třetí závod Světového poháru v severské kombinaci konaný v Lillehammeru. Ve skokanské části si vytvořil pohodlný náskok, který v 10kilometrovém běhu kontroloval. Upevnil si tak vedení v celkovém pořadí závodů. Čeští reprezentanti se rozhodli po nezdařilém skoku do běhu nenastoupit.

Dobojováno. Trojce nejlepší ze závodu ze třetího závodu v severské kombinaci v Lillehammeru
zdroj: ČT4 autor: Olav Nesvol Jon

Lillehammer ani v neděli nepřipravil závodníkům příjemné podmínky. V údolí na můstku závodníci mokli, běžecké tratě ležící na náhorní plošině o pár set metrů výše zpomaloval mokrý čerstvý sníh.

Ribber vystartoval na trať 10 kilometrů volně s půlminutovým náskokem, kterou během závodu navyšoval, neboť závodníci za ním se sjeli do skupiny, v níž začali taktizovat. Po loňské sezoně, kdy standardně dojížděl v nejlepší desítce, vyhrál letos s velkým náskokem celý Světový pohár. Ve sprintu o druhé místo byl nejrychlejší rovněž domácí Jörgen Graabak, třetí dobruslil po výtečné stíhačce Němec Johannes Rydzek, který vyrážel do běhu jako 17.

Češi své šance na dobrý výsledek ztratili ve skoku. Lepší z nich byl Tomáš Portyk na 37. místě, který skočil o 22 metrů méně než v dopolední kvalifikaci, následoval ho Ondřej Pažout, který doskočil 39.

Češi mají alespoň téměř tři týdny na přípravu, neboť za tak dlouho se koná další díl Světového poháru v severské kombinaci v rakouském Ramsau am Dachstein.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články