Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Portyk skončil v Ramsau dvacátý, poprvé bodoval Vytrval

Sdruženář Tomáš Portyk skončil dvacátý v závodu Světového poháru v Ramsau a o pět příček vylepšil své dosavadní nejlepší umístění v této sezoně. První bod za 30. místo vybojoval do hodnocení SP Jan Vytrval. Vyhrál suverén posledních let Nor Jarl Magnus Riiber z Norska.

Tomáš Portyk
zdroj: ČTK/AP

Riiber v Ramsau vedl už po skoku a připsal si v sezoně šesté a celkově 42. vítězství v SP. Druhého Němce Vinzenze Geigera porazil o 28 sekund, třetí skončil Ilkka Herola z Finska.

Pětadvacetiletý Portyk vybojoval dopoledne na můstku čtvrté místo a do běžecké části startoval s odstupem 50 sekund za Riiberem. Na desetikilometrové trati se dlouho držel ve velké skupině běžců jedoucí zhruba minutu za suverénním Riiberem, v závěru ale ztratil.

Český reprezentant, jehož v přípravě na sezonu brzdily zdravotní problémy, byl v kariéře ve Světovém poháru nejlépe dvakrát čtvrtý v roce 2018. V této sezoně byla dosud jeho maximem 25. příčka ze třetího závodu SP v Ruce.

Vytrval vybíhal z 27. místa a nakonec pozici v bodované třicítce uhájil. Dosud byl v sezoně nejlépe na 36. příčce. Další český reprezentant Lukáš Daněk skončil na 33. místě, které mu patřilo už po skoku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články