Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kouč sdruženářů měl pozitivní test na covid, Češi ale v Seefeldu budou startovat

Jeden z trenérů českých sdruženářů měl před Světovým pohárem v Seefeldu pozitivní test na koronavirus a je v karanténě. Jelikož přijel do rakouského střediska z Česka a nepotkal se s reprezentanty cestujícími z finského Lahti, může trojice Tomáš Portyk, Jan Vytrval a Ondřej Pažout závodit.

zdroj: ČTK/AP autor: Andreas Schaad

Nejmenovaný kouč přijel do Seefeldu ve středu sám autem. Po testu čekal na výsledek na hotelu. "Má jednolůžkový pokoj a nepřišel s týmem do styku. Závodníci jsou proto po negativních testech připuštěni k závodu," řekl sportovní ředitel úseku severské kombinace lyžařského svazu Tomáš Slavík.

Hlavním koučem sdruženářů je Marek Šablatura, jeho asistenty jsou Vladimír Šmíd a pro skok bývalý polský reprezentant ve skoku Robert Mateja.

Dnešní provizorní skokanské kolo pořadatelé těsně před jeho koncem kvůli vydatnému sněžení a větru v Seefeldu anulovali. Závody Triple 2021 začnou sdruženáři v pátek skokem a během na 5 km, do sobotního závodu postoupí padesátka a po skoku poběží 10 km. V neděli bude skákat a poběží 15 km nejlepší čtyřicítka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články