Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Dvořák skončil desátý, Portyk vybojoval životní dvanácté místo

Schonach (Německo) - Miroslav Dvořák obsadil desáté místo v závodě světového poháru v Schonachu. Jen o dvě pozice za ním skončil Tomáš Portyk, který si připsal v seriálu životní výsledek. V Německu triumfoval poprvé v kariéře Rakušan Lukas Klapfer. 

Tomáš Portyk
zdroj: ČTK/AP

Dvořák se propracoval vpřed z 20. místa po skoku. Vyběhl s minutovým mankem, v cíli měl ztrátu na vítěze jen 16 sekund. V elitní desítce se sedmadvacetiletý Dvořák umístil potřetí v sezoně, v níž je jeho maximem třetí příčka z Lillehammeru.

Jsem rád, že jsem začal tam, kde jsem před měsícem skončil," komentoval Dvořák fakt, že naposledy absolvoval individuální závod začátkem prosince a skončil rovněž desátý. Další start v Ramsau vynechal kvůli narození syna. "Na můstku to chtělo dva tři metry přidat," hodnotil Dvořák skokanskou část. Zlepšení oproti úvodu sezony cítil v běhu, v kterém měl desátý nejlepší čas. "Měl jsem lepší pocit, což je pro mě povzbuzení do dalších závodů," uvedl.

Teprve osmnáctiletý Portyk už v sobotním závodě družstev dokázal, že má skokanskou formu, a do stopy vyběhl jako pátý. Dlouho se držel v kontaktu s nejlepšími, až v závěru jej pohltila smečka pronásledovatelů s aktivním Dvořákem. Přesto Portyk neodpadl a v dramatickém doběhu urval nejlepší výsledek v SP v kariéře. Jeho maximem dosud bylo dvacáté místo."Je to tam," radoval se Portyk. "Jsem strašně spokojený hlavně po běžecké části," dodal. 

V běhu se výrazně posunul i Petr Kutal, který se probil z konce páté desítky na 34. místo. Devětadvacetiletý Klapfer se v individuálním závodě prosadil na stupně vítězů po šesti letech, jeho jediným medailovým umístěním bylo druhé místo v Seefeldu v únoru 2009.

V Schonachu zvítězil o sekundu před Akitem Watabem z Japonska, těsně třetí skončil Nor Jan Schmid. V čele pořadí SP se udržel Němec Fabian Riessle, i když oslaben nemocí po skoku závod vzdal.

Výsledky SP v severské kombinaci v Schonachu (Německo): 1. Klapfer (Rak.) 24:38,2, 2. A. Watabe (Jap.) -1,0, 3. Schmid (Nor.) -2,3, 4. Gruber (Rak.) -3,4, 5. Graabak (Nor.) -6,7, 6. Pittin (It.) -8,8, 7. Klemetsen -10,6, 8. Rydzek (Něm.) -12,5, 9. Fletcher (USA) -14,5, 10. Dvořák -16,0, ...12. Portyk -20,2, 34. Kutal (všichni ČR) -1:57,8.

Průběžné pořadí SP (po 5 ze 17 závodů): 1. Riessle (Něm.) 260 b., 2. Kokslien (Nor.) 236, 3. A. Watabe 228, 4. Frenzel (Něm.) 221, 5. Gruber 206, 6. Rydzek 202, ...10. Dvořák 128, 25. Portyk 45.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články