Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Životní výsledek. Janatová s Hynčicovou byly v ulicích Drážďan ve sprintu osmé

O příjemné překvapení se postaraly v Drážďanech běžkyně na lyžích Kateřina Janatová s Petrou Hynčicovou. Obsadily osmé místo v městském sprintu dvojic. Přitom maximem jednadvacetileté Janatové v individuálních závodech Světového poháru je 29. místo.

Česká běžkyně na lyžích Kateřina Janatová
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Tohle umístění Janatová vybojovala z prosincového sprintu v Toblachu, kde v první etapě Tour de Ski získala dosud jediné dva body v kariéře. O tři roky starší Hynčicová dosud nebodovala, před čtyřmi lety byla v Novém Městě na Moravě 23. v týmovém sprintu se Sandrou Schützovou.

"Závod je za nás velká paráda, protože jsme nečekaly, že bychom vůbec postoupily do finále. Chtěly jsme si to primárně užít a zkusit si, jak spolu budeme fungovat," uvedla Hynčicová. "Prostě jsme do toho šly a řekly si, buď to klapne, nebo ne, a nakonec to klaplo. Byly jsme nesmírně rády, že můžeme jet finále a startovat v takové konkurenci," doplnila Janatová.

Češky si zajistily start mezi desítkou finalistek v osmičlenném semifinále. V rychlejším druhém běhu obsadily šesté místo a dosažený čas jim stačil na nepřímý postup.

Je nám líto, video expirovalo.
Janatová s Hynčicovou byly osmé v městském sprintu v Drážďanech

"V semifinále nám to vyšlo a měly jsme radost, že jsme byly kousek za prvními a že jsme se na čas do finále dostaly. Ve finále se také vše povedlo, byla tam místa, kdy jsme s Kačkou byly vepředu. Jakmile se ale ke konci zrychlilo, tak nám trochu chyběly síly," řekla Hynčicová.

Závod volnou technikou na 6x1,6 km na městské trati vyhrály Švédky Stina Nilssonová s Majou Dalqvistovou, jež v sobotu obsadily první a druhé místo v individuálním sprintu.

Luděk Šeller s Michalem Novákem do mužského finále nepostoupili, v prvním semifinále byli devátí a celkově obsadili 18. místo. Zvítězili Sindre Björnestad Skar a Erik Valnes z Norska, první a třetí muž sobotního závodu.

SP v běhu na lyžích v Drážďanech - sprint dvojic volně:

Muži: 1. Valnes, Skar 22:38,72, 2. Golberg, Brandsdal (všichni Nor.) -0,75, 3. Malcev, Retivych (Rus.) -0,80, 4. Schaad, Hediger (Švýc.) -1,01, 5. Krasnov, Těrentěv (Rus.) -1,04, 6. Clugnet, Young (Brit.) -3,17, ...19. Seller, M. Novák (ČR) vyřazeni v semifinále.

Ženy: 1. Nilssonová, Dahlqvistová 24:02,45, 2. Ingemarsdotterová, Sundlingová (všechny Švéd.) -1,11, 3. Eideová, Fallaová (Nor.) -1,11, 4. Kernová, Caldwellová (USA) -1,11, 5. Van der Graaffová, Fähndrichová Nadine (Švýc.) -2,02, 6. Harsemová, Stensethová (Nor.) -14,20, ...8. Janatová, Hynčicová (ČR) -19,59.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články