Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Šrail se ve sprintu v rámci Jizerské 50 blýskl druhým místem, kralovala švédská esa Novak a Korsgrenová

Před nedělním hlavním závodem se v Bedřichově jel v rámci Jizerské 50 sprint na 1,5 kilometru a roli favoritů splnili Švédové. Mezi muži zvítězil Max Novak před českou dvojicí Jan Šrail - Adam Matouš, v ženské kategorii jednoznačně dominovala Lina Korsgrenová. Sandra Schützová obsadila čtvrtou příčku. Přímý přenos hlavního závodu Jizerské 50 sledujte v neděli od 7:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Oba favorizovaní Švédové vyhráli sprint, který v Bedřichově provázelo husté sněžení, způsobem start-cíl.

Novak dojel v čase 2:56,67, s náskokem 71 setin před Šrailem, ale spurtovat v závěru nemusel. "Zajel jsem stejně jako v kvalifikaci. Zvládl jsem to," komentoval s úsměvem v češtině. "Je krásné být v Česku a závodit, je to můj druhý domov," dodal.

Šrail byl v kvalifikaci osmý, ale ve finále se vybičoval k výbornému výkonu. "Kvalifikaci jsem pošetřil a teď se mi jelo neskutečně," řekl Šrail po mrazivém finále. "Zima byla, ale dalo se to zvládnout. Závod byl nádherný a výborně připravený," pochválil pořadatele.

Korsgrenová, jež bude dle prognóz hlavní favoritkou i v nedělním měření sil, zvítězila s náskokem více než 5 sekund před krajankou Idou Dahlovou. Třetí skončila další švédská běžkyně Jenny Larssonová.

Nejlepší Češce Schützové scházelo k "bronzu" 84 setin. "Poprat se o medaile nebylo nereálné, ale zaspala jsem při nájezdu do druhého kola a pak už to bylo těžké," uznala po dojezdu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články