Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vrabcová-Nývltová se chce vrátit ve Falunu, přemýšlí i o ME v atletice

Nové Město na Moravě - Cukaly jí svaly i nervy, ale běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nýltová o víkendu v Novém Městě na Moravě ve Světovém poháru v běhu na lyžích ještě závodit nemohla. Nejlepší česká reprezentantka loňské zimy se dostala do zdravotních problémů hlavně vinou špatného stravování a místo zahájení sezony se na konci listopadu ocitla v nemocnici. Nyní už má za sebou soustředění na Kanárských ostrovech a její tělo zpracovává nové návyky.

Eva Vrabcová-Nývltová
zdroj: ČTK/NurPhoto/ autor: Artur Widak

Když přijela do Nového Města, zvažovala, že by do závodu nastoupila. "Měla jsem cukání, ale pak jsme si přeci jen řekli, že to nesmíme hlavně uspěchat," řekla devětadvacetiletá lyžařka. "Po vyšetřeních, která jsem absolvovala v tomto týdnu po návratu z Kanárů, jsou doktoři nadmíru spokojení. Snad to bude už rychlé a návrat se blíží," uvedla.

Kvůli metabolické poruše musela v listopadu vyhledat lékařskou pomoc a vynechat úvod Světového poháru a hlavně Tour de Ski, v které byla v minulé sezoně osmá. "Ale zase jsem si užila Vánoce," našla pozitivum. Po svátcích začala běhat, jezdit na kolečkových lyžích a potom odjela na soustředění do tepla. "Na Kanárech jsme naběhali velké množství kilometrů a dohnali sílu, kterou budeme muset ještě doladit," uvedla pátá žena z volné třicítky na olympijských hrách v Soči.

Eva Vrabcová-Nývltová
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

V Novém Městě na Moravě si Vrabcová-Nývltová užila lyžování při tréninku a pocit, že je na cestě zpátky. "Bylo to pro mě těžké, když jsem viděla, že se všichni chystají na závod a já ne. Ale musím říct, že trénink, co jsem absolvovala, se mi jezdil dobře. To mi to trošku vynahradilo," prohlásila.

Ještě musí dohnat kondici. "Síla pořád chybí. Nevím, jestli se to letos vůbec stihne dohnat. Ale oproti tomu, co bylo, je to výrazně lepší," řekla. Rychlejší trénink ještě nejela. "První mám dnes, chci zkusit, jak tělo zareaguje." Do Světového poháru se chce vrátit ve Falunu, kde se poběží v sobotu 13. února 5 km klasickou technikou a den poté 10 km volně s hromadným startem.

Myšlenka zúčastnit se mistrovství Evropy v atletice v Amsterodamu, jehož součástí bude nově půlmaraton, v němž díky splněnému limitu z loňska může startovat, ji neopustila. "Doktoři nemají problém s tím, že běhám a lyžuju dohromady. Pořád to mám v sobě, nehodlám na tom rozhodně nic měnit. Chci si jen někde na jaře potvrdit výkonnost, abych tam nejela úplně mimo formu."

Je nám líto, video expirovalo.
Vrabcová-Nývltová: Už jsem na tom výrazně líp
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články