Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vrabcová-Nývltová přerušuje sezonu kvůli problémům s metabolismem

Praha - Běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nývltová kvůli zdravotním potížím přerušuje sotva započatou sezonu Světového poháru. Pátá žena z loňské olympijské třicítky v Soči absolvovala jen páteční sprint v Ruce, ale dnes už do pětky nenastoupila a vrací se domů. Má dlouhodobé problémy s metabolismem a míří z Finska rovnou do brněnské nemocnice.

Eva Vrabcová-Nývltová
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Vleče se to už rok a tím, že se to teď zkombinovalo do třech různých nemocí, tak jsem se rozhodla, že je potřeba tu zásadní z nich řešit. Proto nastupuji do Brna do nemocnice a věřím, že se co nejdřív vrátím v plné síle," uvedla devětadvacetiletá Vrabcová-Nývltová.

Otázkou je, jak dlouho bude mimo trénink. "V tuhle chvíli nevím, na jak dlouho léčba bude, nicméně budu bojovat ze všech sil," vzkázala z Finska. Výhodou této sezony je skutečnost, že nejsou na programu mistrovství světa ani olympijské hry.

Po páteční kvalifikaci sprintu, ve které skončila osmá od konce, běžkyně na sociální sítě napsala, že se musí přiznat, že bojuje s poměrně vážnou nemocí. "Teď se k tomu přidala normální viróza na přípravě v Gällivare, a když jsem ji překonala, přišly žaludeční problémy," uvedla trutnovská rodačka.

Už v půlce října Vrabcová-Nývltová říkala, že se necítí ideálně, a vypadala pohuble. Uvedla, že ji stále trochu trápí potíže, které měla v přípravě na minulou sezonu. Tehdy bakteriální infekce léčila mnoha antibiotiky a prodělala řadu testů. "Táhne se to se mnou rok a půl a ještě to není pořádně vyřešené," říkala tehdy.

Na páteční zprávu Vrabcové-Nývltové reagovalo na Facebooku mnoho lidí a mezi nimi nejrázněji česká rodačka Kateřina Smutná reprezentující v běhu na lyžích Rakousko. "Probuď se! Ty jsi především anorektička a neposloucháš lidi od lyžování, kteří tě upozorňují, že s hubnutím zacházíš daleko," napsala Smutná a dodala: "Znám Evu skoro 20 let a myslím, že jako kolegyně od lyžování si to k ní můžu dovolit."

Vrabcová-Nývltová v posledních letech kombinuje lyžování s atletikou. V létě si na středních a delších tratích překonávala osobní rekordy a uvažuje i o absolvování maratonu a atakování kvalifikačního času pro olympiádu v Riu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články