Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Volnou padesátku v Oslu vyhrál Krüger, Norové obsadili kompletní první desítku

Norský běžec na lyžích Simen Hegstad Krüger vyhrál poprvé v kariéře prestižní závod Světového poháru na 50 km na Holmenkollenu. Norští závodníci si udělali ze závodu s hromadným startem volnou technikou domácí šampionát, zabrali celou první desítku. Čeští reprezentanti v Oslu nestartovali.

Devětadvacetiletý Krüger vyhrál s náskokem 5,7 sekundy před Hansem Christerem Holundem a navázal na úspěšné mistrovství světa v Planici, na němž vyhrál dva distanční závody a přidal zlato ve štafetě.

Stejně jako Holund nestartoval v nedělním závěrečném maratonu na 50 km, jenž se jel na rozdíl od dneška klasickou technikou.

Sedmé místo obsadil s odstupem 1:45 minuty vedoucí muž Světového poháru a stříbrný medailista z MS Johannes Hösflot Klaebo.

O šest sekund za sebou nechal svého přemožitele z Planice Paala Golberga, jenž skončil devátý, a zvýšil před ním náskok v čele průběžného pořadí. Nejlepším zahraničním běžcem byl na jedenácté pozici Brit Andrew Musgrave.

V neděli jedou padesátku v Oslu ženy. Světový pohár pokračuje v Norsku v úterý tradičním městským sprintem klasickou technikou v Drammenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články