Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

V závěrečném podniku Ski Classic dominoval Nyenget. Mezi ženami zvítězila Slindová

I poslední dálkový běh Ski Classic ovládl Martin Löwström Nyenget. Na 70 kilometrů dlouhém Summit 2 Senja zvítězil s náskokem šestačtyřiceti vteřin před Johanem Hoelem. Třetí místo uhájil Herman Paus. Stanislav Řezáč závod dokončil na čtyřiadvacátém místě. V ženském závodě zvítězila Astrid Slindová. Žlutý trikot pro celkovou vítězku uhájila Švédka Ida Dahlová. Kateřina Janatová dokončila patnáctá. 

Na trati měřící sedmdesát kilometrů na závodníky čekalo k nastoupání přes 1500 metrů. S náročným profilem se nejlépe popasoval Martin Löwström Nyenget. 

O vítězství v mužském závodě se rozhodovalo v samotném závěru. Před posledním stoupáním, po kterém do cíle laufařům zbývalo posledních šest kilometrů, se na čele držela skupina s Hermanem Pausem, Martinem Löwströmem Nyengetim i Tordem Asle Gjerdalenem. Gjerdalenovi však jeho soupeři odskočili a Nor již nebyl schopen na jejich nástup reagovat. Závěrečných deset kilometrů tak Nor absolvoval osamocen.

Mezi ženami se ve vedoucí skupině držela Ida Dahlová se sestrami Slindovými a Emilií Fletenovou. Skvělý výkon předváděla rovněž Kateřina Janatová, která se pohybovala v první dvacítce. Před posledním stoupáním figurovala za Noorou Kivikkovou na čtrnáctém místě.

Do závěrečného stoupání zbylo nejvíc sil Martinu Löwströmu Nyengeti. Norský běžec zbytku vedoucí skupiny utekl a vytvořil si minutový náskok před Johanem Hoelem. Po sobotním triumfu tak domácí závodník ovládl i druhý závěrečný dálkový běh. Na třetí pozici se ztrátou padesáti vteřin na Hoela zvládl závěrečné stoupání Herman Paus.

Závěrečné stoupání zvládla nejlépe Astrid Slindová před Idou Dahlovou. S pohodlným náskokem jedné minuty do finiše dojela Norka a zvítězila. Švédka však svůj žlutý trikot pro celkovou vítězku letošní sezony uhájila. Třetí dokončila Emília Flettenová. Kateřina Janatová závod dokončila patnáctá.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články