Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V osmdesáti letech na Jizerskou padesátku? Jde to, ale s pokorou

Čtvrtý nejstarší závod světové série dálkových běhů na lyžích se bude konat o víkendu v okolí Bedřichova. O Jizerskou padesátku a další pod ní spadající závody je tradičně velký zájem. Na startu bude kromě profesionálů z různých končin světa opět i osmdesátiletý Jaroslav Haupt. Kromě nedělního hlavního závodu přenáší Čt sport a ctsport.cz i od 16.55 dnešní Nyč sport sprint 1,5 km soupaž.

Jizerská padesátka 2017
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Všechny závody Jizerské 50 budou nejspíš vyprodané. Konstatoval to pro ČT David Douša, jeden z organizátorů. "Do všech závodů je zatím přihlášeno něco málo přes sedm a půl tisíce závodníků. Ještě je možno se registrovat do všech závodů kromě ČEZ Jizerské desítky a dětského závodu, kde zbývá asi deset čísel, a plný stav už má i firemní štafeta," popisoval situaci s tím, že na hlavní závod včera zbývalo ještě sto padesát startovních čísel a zhruba stejné to bylo u pětadvacítky a třicítky. 

Na padesátku jezdí lidé z třiceti až pětatřiceti zemí. "Z největší dálky nyní přiletěl závodník, který je z Nového Zélandu," popsal účast Douša, podle kterého je sněhu dostatek, takže by ani případná nepřízeň počasí neměla zhatit plány pořadatelů. "Nicméně závodníci jsou pojištěni, a kdyby nastala situace, že by se nemohly závody uskutečnit (nebyl by sníh), tak dostanou zpět sedmdesát procent ze základního startovného," řekl. 

O tom, že se dá Jizerská padesátka slušně odběhnout i v hodně vysokém věku, ví své osmdesátiletý Jaroslav Haupt z Prahy. Loni zajel trať za 4 hodiny a 32 minut. "Přistupoval jsem k tomu s pokorou. S tím, že bych rád dojel do sedmi hodin," vysvětloval muž, kterému by jeho věk hádal málokdo.

Přiznal,  že jej výsledný čas hodně překvapil. "Ale bylo to tím, že jsem k tomu přistoupil s pokorou a nešel jsem do toho, že budu závodit a předbíhat… Třeba příště pojedu sedm hodin, ale to je jedno," dodal s úsměvem.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články