Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Trenér Petrásek po olympiádě v Soči u běžců skončí

Praha - Trenér běžců na lyžích Miroslav Petrásek po příští olympijské sezoně u reprezentace skončí. Petrásek to řekl deníkům Sport a MF Dnes na mistrovství světa ve Val di Fiemme, kde se běžcům nedařilo. "Po olympiádě končím, to je nezvratné," řekl sedmačtyřicetiletý Petrásek, který je s družstvem od roku 2000. 

Trenér Petrásek s Lukášem Bauerem
zdroj: ISIFA/LN

Pod jeho vedením získali běžci tři olympijské medaile, čtyři cenné kovy z mistrovství světa, přičemž většinu z nich obstaral Lukáš Bauer, který navíc celkově vyhrál pořadí světového poháru a dvakrát Tour de Ski.

Petráskovo rozhodnutí nebylo náhlé, nešlo o bezprostřední reakci po nevydařeném šampionátu v Itálii, na kterém skončil nejlépe šestnáctý Bauer až v závěrečné padesátce. "Já jsem takhle rozhodnutý a jsme dlouho domluveni s týmem i doma. Jsem strašně dlouho pryč. Určitě chci po olympiádě končit. Po padesáti je třeba neběhat po kopcích," řekl.

O Petráskovu nástupci po olympijských hrách v Soči se podle Sportu nejednalo. "Budeme to řešit," řekl sportovní ředitel běžeckého úseku Čestmír Skrbek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články