Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Talentovaná běžkařka Havlíčková sní o olympiádě. Nevyjde-li to, lyže lámat nebudu, říká

Věkově je ještě dorostenka, ale už má za sebou řadu úspěchů. Běžkyně na lyžích Barbora Havlíčková patří v sedmnácti letech mezi největší české lyžařské talenty. Měsíc před startem olympijských her v Koreji věří, že by se na ně mohla probojovat.

Je nám líto, video expirovalo.
Barbora Havlíčková patří v 17 letech mezi největší české lyžařské talenty

Havlíčková se připravuje na Šumavě pod vedením trenéra Stanislava Frühaufa, který přivedl k největším úspěchům Kateřinu Neumannovou. A právě příběh olympijské vítězky z Turína je pro ni velkou inspirací.

"Určitě je Kačka pro mě jeden z největších vzorů. Pomáhá mi a spolupracujeme spolu. Třeba na mistrovství světa juniorů se mnou jede dřív. Je pro mě blízká, taky asi že se pohybovala ve stejných místech, chodila na stejnou školu jako já," říká Havlíčková, s níž web ČT sport natáčel loni v září projekt Kruhy před očima.

Pod pěti kruhy by talentovaná lyžařka jednou rozhodně závodit chtěla. Zda to bude v letošním roce v Pchjongčangu, je na finální nominaci reprezentačního trenéra.

"Asi každý sportovec by se chtěl na olympiádu podívat. Neznám nikoho, kdo by ne. Na druhou stranu, když se to nepovede, tak nebudu nějaká zničená, že zlomím lyži a budu končit s lyžováním. To rozhodně ne," dodává Havlíčková s úsměvem.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články