Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Suverénka Johaugová triumfovala i na Holmenkollenu a vyrovnala bilanci Dählieho

Má osm z osmi. Norská běžkyně na lyžích Therese Johaugová vyhrála i osmý distanční závod, do kterého v tomto ročníku Světového poháru nastoupila, a navíc v domácím Oslu, kde ovládla závod 30 kilometrů klasicky s hromadným startem. Druhou, Rusku Natalii Něprjajevovou, porazila o minutu a tři čtvrtě. Kateřina Razýmová získala body za 22. místo.

Therese Johaugová
zdroj: Reuters autor: LISI NIESNER

Trojnásobná zlatá medailistka z nedávného mistrovství světa v Seefeldu se díky tomu posunula do čela průběžného pořadí distančních závodů.

Dosud byla druhá za krajankou Ingvild Flugstad Östbergovou jen proto, že vynechala Tour de Ski a chyběla také v únoru v Cogne. V celkovém hodnocení Světového poháru zůstala Johaugová čtvrtá.

Prestižní maraton na Holmenkollenu ovládla Johaugová, která se vrátila v této sezoně k závodům po dopingovém trestu, potřetí v kariéře. Předchozí vítězství vybojovala v letech 2013 a 2016. Víckrát vyhrála ženskou třicítku v Oslu jen její krajanka Marit Björgenová, které se to povedlo sedmkrát.

Pro třicetiletou Johaugovou to bylo 45. vítězství v distančních závodech v SP, čímž vyrovnala bilanci legendárního Björna Dählieho. Víc triumfů má jen rekordmanka Björgenová (62).

Razýmová si v této sezoně vedla lépe jen v lednu na Tour de Ski ve Val di Fiemme a poté v Otepää, kde obsadila shodně 19. místo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články