Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sundlingová zajistila domácí štafetě ve Falunu zlato

Závod smíšených štafet ve švédském Falunu ovládla domácí štafeta před Norskem. O výhru se v závěrečném stoupání postarala Jonna Sundlingová. Češi do závodu nenastoupili. 

Je nám líto, video expirovalo.
Švédové slavili doma triumf v mix štafetě

Švédské kvarteto ve složení Calle Halfvarsson, Moa Ilarová, Edvin Anger a Jonna Sundlingová. Naději na triumf však mělo pět štafet včetně italské. Do posledního úseku předával Federico Pellegrino krajance Francesce Franchiové dokonce z prvního místa. O výhře nakonec ale rozhodla na posledním úseku domácí Jonna Sundlingová.

Rozhodující nakonec bylo poslední stoupání, ve kterém si Švédka dokázala vytvořit náskok a roztrhat vedoucí skupinu. Na její tempo již soupeřky odpověď nenalezly a Švédové tak mohli v závěrečném závodu slavit zisk zlaté medaile před Norskou a Německou reprezentací. 

Světový pohár má před sebou ještě úterní sprinty volnou technikou ve Falunu a závěrečný víkend v Lahti. Tam budou na programu sprint dvojic, sprint klasickou technikou a finálové závody na 20 km s hromadným startem rovněž klasicky.

SP v běhu na lyžích ve Falunu (Švédsko):

Smíšená štafeta družstev (4x5 km): 1. Švédsko (Halfvarsson, Ilarová, Anger, Sundlingová) 45:11,5, 2. Norsko I (Nyenget, H. Wengová, Krüger, Kalvaaová) -4,6, 3. Německo I (Kuchler, Hennigová, Sossau, Carlová) -6,4, 4. Norsko II -6,5, 5. Itálie -15,7, 6. Německo II -46,0.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články