Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Sundby opanoval padesátku na Holmenkollenu a má třetí velký glóbus

Oslo - Martin Johnsrud Sundby zopakoval loňské vítězství na klasické padesátce na Holmenkollenu a zajistil si tím potřetí v kariéře velký křišťálový glóbus za celkový triumf ve Světovém poháru. 

Martin Johnsrud Sundby
zdroj: ČTK/AP

Dvaatřicetiletý Sundby si výhrou před domácími fanoušky v Oslu vynahradil zklamání z nedávného mistrovství světa v Lahti, které opouštěl bez individuálního zlata. Světový pohár ovládl Sundby čtvrtý rok po sobě. Triumf ze sezony 2014/15 mu byl však dodatečně odebrán kvůli diskvalifikaci ze dvou závodů za porušení antidopingových pravidel. 

Norský favorit vytvořil v závodu s hromadným startem zhruba od dvacátého kilometru dvojici s Finem Iivem Niskanenem. Svému přemožiteli z klasické patnáctky v Lahti nastoupil asi tři kilometry před cílem a vybudoval si rozhodující náskok. V cíli měl Sundby náskok 9,9 sekundy.

Sprint v cílové rovince o třetí místo vyhrál těsně Rus Alexandr Bessměrtnych před Norem Sjurem Röthem. Mistr světa z padesátky Kanaďan Alex Harvey doběhl šestý. Čeští reprezentanti v Oslu nestartovali.

Světový pohár vyvrcholí příští týden třídílnou finálovou sérií v Québecu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články