Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sprinty v Davosu vyhráli Kowalczyková a Poltoranin

Davos (Švýcarsko) - Sprinterské závody běžkařského světového poháru v Davosu vyhráli Polka Justyna Kowalczyková a Alexej Poltoranin z Kazachstánu. Čeští reprezentanti Martin Jakš s Dušanem Kožíškem v generálce na mistrovství ve Val di Fiemme nepostoupili z kvalifikace, v níž obsadili 45. a 57. místo.

Kowalczyková doběhla do cíle s téměř třívteřinovým náskokem před druhou Marit Björgenovou z Norska. Polská závodnice si díky čtvrtému triumfu v sezoně upevnila první místo v průběžném pořadí seriálu a před druhou Therese Johaugovou z Norska vede už o 525 bodů.

Poltoranin vyhrál mužský sprint s ještě větším náskokem a vedoucího muže SP Švýcara Daria Colognu porazil o 5,4 vteřiny. Kazach se díky vítězství posunul na čtvrté místo v hodnocení seriálu, první Cologna vede o 119 bodů před Rusem Alexanderem Legkovem.

V neděli je v Davosu na programu závod mužů na 15 km volnou technikou, ve kterém se spolu s Jakšem a Kožíškem představí také Lukáš Bauer, Jiří Magál a Ondřej Horyna. Mezi ženami se na desetikilometrové trati objeví Eva Vrabcová-Nývltová a juniorka Petra Nováková.

SP v běhu na lyžích v Davosu - sprint klasickou technikou:

Muži: 1. Poltoranin (Kaz.) 3:25,6, 2. Cologna (Švýc.) -5,4, 3. Pellegrino (It.) -6,0, 4. Newell (USA) 9,0, 5. Čebotko (Kaz.) -11,5, 6. Valjas (Kan.) -12,3, ...v kvalifikaci 45. Jakš, 57. Kožíšek (oba ČR).

Ženy: 1. Kowalczyková (Pol.) 3:56,0, 2. Björgenová (Nor.) -2,8, 3. Kyllönenová (Fin.) -6,0, 4. Jeanová (Fr.) -6,6, 5. Smutná (Rak.) -6,8, 6. Ingemarsdotterová (Švéd.) 16,5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články