Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Sprinterská exhibice v Ostravě se pojede u vysokých pecí

Ostrava - Lyžařská exhibice v kulise vysokých pecí Dolní oblasti Vítkovice se chystá na sobotu do Ostravy. Závodu ve sprintu volnou technikou se zúčastní kompletní česká špička s výjimkou Lukáše Bauera, běžci ze Slovenska, Estonska a Německa, ale i sportovci z jiných odvětví. Trať bude od neděle do pátku 1. února zdarma k dispozici pro veřejnost.

Je nám líto, video expirovalo.
V Ostravě se pojede unikátní sprinterská exhibice

Trať RWE City Cross Sprintu bude dlouhá 800 metrů, je na ní 2 000 kubíků sněhu a bude mít dvě přemostění a nerovnosti. Závodit se bude v podvečer za umělého osvětlení. "To umocní atmosféru industriálního prostředí," řekl na dnešní tiskové konferenci Martin Kráčalík z agentury Seven Days Agency, která závod pořádá.

Mezi 16 startujícími budou nejlepší čeští sprinteři Aleš Razým, který má letos výbornou formu, nebo Dušan Kožíšek. Chybět nebude bývalý mistr světa Martin Koukal či bronzový olympijský medailista z Vancouveru ve štafetě Jiří Magál.

"Je to sprint, takže vyhrát můžou všichni. Závody v továrně jsem ještě nejel, na atmosféru v tomto prostředí se těším nejvíc," uvedl Magál. "Rád dopřeju svému tělu přísun sprinterského adrenalinu, který se mi v poslední době nedostává v žádoucím množství," přidal se Koukal, který se letos specializuje na dálkové běhy, ale zatím se mu moc nedaří.

Doplňkových závodů se zúčastní vodní slalomář Jaroslav Volf, dvojnásobný olympijský medailista, nebo bikeři Tereza Huříková a Radim Kořínek. "Přestože jsem bikerka, lyže jsou mým milovaným doplňkem zimní přípravy, kvůli nim se ráda pustím řidítek. Moje tělo vždycky naříká a pak mi ale dvojnásob děkuje," prohlásila Huříková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články