Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Smutná kralovala na La Diagonele, Řezáč dojel čtrnáctý

La Diagonela – V dalším závodě seriálu Ski Classics ve Švýcarsku byly opět vidět české barvy. Lyžařka Kateřina Smutná vyhrála ve Svatém Mořici La Diagonelu na 50 kilometrů klasicky a ovládla druhý závod Ski Classics v dálkových bězích za sebou. V závodu mužů zvítězil Rus Ilja Černousov jezdící v barvách týmu Lukáše Bauera Pioneer Investments. Stanislav Řezáč dojel na čtrnáctém místě.

Sport
zdroj: ČT4

Smutná dojela před týdnem první v Kaiser Maximilian Laufu na 60 km v Rakousku a nyní ovládla i závod ve Švýcarsku. V údolí Engadin dosáhla česká reprezentantka času 2:20:49,2 a vyhrála o více než minutu před Brittou Johanssonovou Norgrenovou ze Švédska, která si tak udržela vedení v seriálu před Smutnou.

"Je fantastické, že jsem konečně vyhrála La Diagonelu. Ráno byla pořádná zima, ale měla jsem skvělé lyže a teď už se těším na Marcialongu," řekla Smutná. Černousov porazil v závěru Nora Torda Asleho Gjerdalena, který se dostal do čela hodnocení Ski Classics. Třetí skončil další Nor Öystein Pettersen. Hned za čtrnáctým veteránem Řezáčem doklouzal do cílového prostoru Petr Novák.

"Je to naprostá bomba. Věděl jsem, že Ilja bude silný, ale snažil jsem se nemyslet na to, že může vyhrát. Protože velké chtění to může vždycky jen zakřiknout. Ovšem už v létě jsem to tušil," radoval se Bauer, který závod sledoval doma v televizi, ale příští neděli by měl startovat na Marcialonze.

Na prvním mezičasu na 16. kilometru byl Černousov až 40. se ztrátou 24 vteřin. Při stoupání na Pontresinu se ale Rus dotáhl zpět do čela a ve finiši rozhodl. "Mám radost z první výhry v seriálu a navíc skoro doma, protože v údolí Engadin žiju už čtyři roky," usmíval se Černousov.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články