Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Slavný Vasův běh poběží pouze elitní lyžaři, mezi nimi i Smutná a Řezáč

Pouze elitní běžci na lyžích pojedou kvůli koronaviru o vítězství ve slavném Vasově běhu. Nadcházející 97. ročník závodu na 90 kilometrů ze Sälenu do Mory poběží v neděli 7. března okolo 300 mužů a asi stovka žen bez fanoušků. Dvanáct tisíc přihlášených amatérů dostane šanci absolvovat trať závodu rovněž, ale budou rozděleni do dvou dnů, aby mohli dodržovat rozestupy.

Slavný Vasův běh
zdroj: Reuters autor: TT NEWS AGENCY

Jistotu startu ve Vasově běhu mají z uplynulého ročníku muži na prvním až 150. místě a ženy do padesátého místa. Z českých zástupců tak můžou s účastí počítat například letos třetí Kateřina Smutná či sedmnáctý Stanislav Řezáč. Startovní pole bude doplněno na základě žádostí týmů seriálu Visma Ski Classics.

Na týdenní program je už ve Švédsku registrováno 25 tisíc běžkařů. Těm organizátoři otevřou tratě od 12. února do 7. března, dají jim možnost si vybrat z distancí 10, 30, 45 a 90 kilometrů a vyčlení pro ně startovací časy.

"Diskutovali jsme to na všech úrovních a shodli se, že tohle je dobrá alternativa, jak vše adaptovat na současné podmínky. Běžci můžou absolvovat své tratě bezpečně v rámci koronavirových opatření," řekl ředitel závodů Johan Eriksson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články