Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sezona běžců na lyžích skončila, nakonec se nepojede SP ani v Québecu

Světový pohár v běhu na lyžích byl kvůli pandemii koronaviru stejně jako v minulých dnech u skokanů či sjezdařů předčasně ukončen. Mezinárodní lyžařská federace zrušila i zbývající dva závody v programu, jež se měly jet tento víkend v Québecu. Velké křišťálové glóby získali poprvé Rus Alexandr Bolšunov a potřetí Norka Therese Johaugová.

Sport
zdroj: ČT4

Světový pohár měl vyvrcholit v zámoří třemi zastávkami, jež byly postupně rušeny. Nejprve FIS odvolala na příští úterý plánované sprinty v americkém Minneapolis, poté původně plánované finále seriálu v Canmore na následující víkend a nyní i sobotní a nedělní sprinty volnou a klasickou technikou v jiném kanadském městě Québecu.

Ještě před odřeknutím závodů v Québecu se rozhodla z Kanady z bezpečnostních důvodů vrátit domů devítičlenná česká výprava s trojicí reprezentantů Kateřinou Janatovou, Terezou Beranovou a Michalem Novákem.

Do zámoří vůbec kvůli hrozbě nemoci COVID-19 neodcestoval silný norský tým, čímž bylo ještě před závody jasné, že celkovým vítězem SP bude vedoucí muž průběžného pořadí Bolšunov. Mezi ženami měla už po sobotním závodu v Oslu jisté prvenství Johaugová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články