Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

S počasím to nevypadá růžově, říká před Jizerskou padesátkou hydrolog

O závodním víkendu nejvýznamnějšího běžkařského závodu v České republice by mělo pršet. Sníh by sice Jizerské padesátce chybět rozhodně neměl, v příštích dnech ale budou srážky především deštivé. České televizi to prozradil hydrolog Jan Jirák.

Sněhová pokrývka je tuto zimu bohatá – na rozdíl od posledních let. "Se sněhem to vypadá velice dobře. Na Nové louce je to druhá nejsilnější zima za posledních dvacet let, co se výšky sněhu týče," potvrzuje Jan Jirák z Českého hydrometeorologického ústavu.

To z místa potvrzuje i redaktor České televize Jakub Stařík. "Aktuálně je tu sněhu opravdu spoustu," popisuje situace v Bedřichově. "S výhledem počasí na závodní víkend to ale nevypadá nijak růžově," říká však Jirák.

Sněhu je sice v Jizerských horách dostatek, další centimetry však o závodním víkendu nepřibudou. Naopak – bude pršet. "Bude se postupně oteplovat, a pokud se vyskytnou srážky – větší pravděpodobnost je na hlavní závod v neděli –, tak ve všech polohách budou deštivé," doplňuje Jirák, který spolu s kolegy situaci podrobně monitoruje.

"Výhled počasí není úplně optimální, mělo by se oteplovat. Na druhou stranu, aktuální předpovědi už jsou trochu optimističtější než v minulých dnech. Nebezpečí srážek je hlášeno velmi nízké," doufá Stařík v lepší podmínky pro závod.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články