Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Reistadlopet poznal premiérové vítěze v seriálu Ski Classics, Nyengeta a Anderssonovou

Nejsevernější klání s nejnáročnějším profilem opanovali dva nováčci v listu vítězů seriálu dálkových běhů Ski Classics. Padesátikilometrový Reistadlopet s jasným náskokem 1:15 minuty vyhrál Nor Martin Löwström Nyenget. Od rána sněžilo a s těžkými arktickými podmínkami se nejlépe popasovala mezi ženami Švédka Ebba Anderssonová o 54 sekund před fenoménkou běžeckého lyžování Marit Björgenovou. Z českých běžců na lyžích zvládli trasu nejrychleji veterán Stanislav Řezáč na 33. pozici a mezi ženami 24. Kateřina Moravcová.

Nyenget vyhrál za dvě a čtvrt hodiny o 1:15 minuty před dalším Norem Tordem Asle Gjerdalenem. Jejich krajan Anderas Nygaard, lídr seriálu, skončil osmý. Osmačtyřicetiletý Řezáč si průběžně polepšil na 26. pozici.

Olympijská medailistka a mistryně světa ze štafety Anderssonová porazila o 54 sekund norskou legendu a majitelku rekordních 15 olympijských medailí Marit Björgenovou. Průběžné pořadí vede dnes osmá Švédka Britta Johanssonová Norgrenová. Nejlepší z Češek je dvacátá Karolína Grohová.

Seriál Ski Classics zakončí příští víkend závod Ylläs-Levi ve Finsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články