Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Razýmová suverénně dominovala domácímu mistrovství, na soupeřky v cíli čekala minuty

Favorizovaná Kateřina Razýmová jednoznačně ovládla oba závody domácího šampionátu v běhu na lyžích. Jediná členka ženské reprezentace startující před nadcházejícím mistrovstvím světa na Zlaté lyži si po sobotním triumfu na pětce dojela v sólo závodě na dvojnásobně dlouhé trati volně s hromadným startem pro zlato s tříminutovým odstupem. Meži muži kraloval člen reprezentačního béčka Tomáš Lukeš.

Je nám líto, video expirovalo.
Zlaté lyži kralovala Razýmová s Lukešem

Mezi Razýmovou a Barboru Havlíčkovou se vklínila Němka Sophie Lechnerová, i ona ale prohrála s českou jedničkou, jež se teprve při lednové Tour de Ski vrátila k závodům po mateřské pauze, o téměř dvě minuty. Třetí mezi českými běžkyněmi skončila Petra Vitáková, jež navázala na páteční titul ze sprintu volnou technikou.

Lukeš na Vysočině vybojoval tři medaile. Jilemnický závodník byl v úvodním sprintu třetí. Na sobotní desítce porazil o 13,4 sekundy juniora Jiřího Tuže, jemuž oplatil porážku ze sprintu. V závodě na 15 km s hromadným startem byl jeho největším soupeřem kolega z reprezentačního B-týmu Kryštof Zatloukal, který byl o 20 sekund pomalejší. Vítěz sprintu Matyáš Bauer po sobotním bronzu skončil tentokrát dvanáctý.

Mistrovství ČR v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě:

Muži (15 km): 1. Lukeš (SKI Jilemnice) 37:00,2, 2. Zatloukal (Slovan Karlovy Vary) -20,8, 3. Haratyk (Pol.) -27,9, ...5. Kozlovský (FENIX Jeseník) -33,8.

Ženy (10 km): 1. Razýmová (Sport Club Plzeň) 27:21,1, 2. Lechnerová (Něm.) -1:53,7, 3. Havlíčková (Dukla Liberec) -2:47,9, 4. Vitáková (Sport Club Plzeň) -3:56,0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články