Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Razým vyhrál zkrácenou a výjimečně klasickou Bedřichovskou 30

Bedřichov - Aleš Razým a Klára Moravcová vyhráli lyžařský závod Bedřichovská 30, která se kvůli špatným sněhovým podmínkám konala neobvykle pouze na dvanáctikilometrové trati a klasickým způsobem místo bruslením. Běžecký reprezentant Razým ve finiši porazil o tři desetiny sekundy Jiřího Ročárka.

Sport
zdroj: ČT4

Razým a Ročárek projeli cílem bok po boku a od sebe je nedělila ani tisícina. Čas se ale závodníkům měří až od konce startovní rovinky, a tímto bodem projel Razým o tři desetiny sekundy později, což v cíli znamenalo, že na trati strávil o tento malý okamžik méně. V podobných krajních případech totiž rozhoduje čistý čas.

"Jestli jsem to dobře pochopil, rozhodlo to, že jsem měl pomalejší start. To se mi ještě nikdy nestalo," podivoval se Razým na webu závodu. Obhájce titulu na třicítce Ročárka mu bylo líto. "Byli jsme prý v cíli úplně nastejno, takže by tu asi měl stát se mnou," poznamenal Razým.

Klára Moravcová
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Ročárka nemrzelo, že přišel o vítěznou sérii. Byl hlavně rád, že se závod, byť na zkrácené trati, vůbec odjel. "Už jsem tomu skoro nevěřil. Bylo to samozřejmě náročnější, protože se jelo na okruzích, jedeme s amatéry a některé předjíždíme o kolo, ale zvládli jsme to fantasticky. Nedošlo k žádné kolizi, nezlomili jsme žádnou hůl," řekl Ročárek.

Mezi ženami Moravcová obhájila triumf z loňského ročníku. "Trať byla docela náročná, o to víc vítězství potěší. Formát závodu byl zajímavý. Tím, že se jelo na kola, jsem měla přehled, jak jedu. Musela jsem dávat pozor na ostatní závodníky, ale bylo to v klidu," řekla vítězka.

Hlavní závod víkendu Jizerská padesátka odstartuje v neděli v 8:30 a muži i ženy absolvují v rámci Ski Classics čtyřkilometrový okruh celkem patnáctkrát. Přímý přenos odvysílá ČT sport a náš web.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články