Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Prolog k seriálu Ski Classics vyhrál Ottossonův tým, Bauerova parta skončila třetí

Devátá sezona prestižního seriálu Ski Classics odstartovala prologem 32 týmů v italském Livignu. Na programu byl závod klasickou technikou na trati dlouhé 15 km a nejrychlejší byli členové Lager 157 Ski Teamu Markuse Ottossona. Nejlepším z českých celků bylo družstvo Lukáše Bauera, které na třetím místě ztratilo na vítěze 1:44,5 minuty. Následovat bude individuální prolog v závodě La Sgambeda, přímý přenos sledujte v neděli 2. prosince na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 9:15.

Kateřina Smutná
zdroj: ČTK

"Pro nás je to super výsledek a velká radost. Jsem rád, že i na téhle netypické distanci pro závodníky lyžařských maratonů jsme se dokázali prosadit a byli jsme vidět. Chci vyzdvihnout i servis, který odvedl skvělou práci a tohle byl i pro něj zasloužený bonbónek," řekl Bauer, který letos vede i servis týmu. "Kluci jeli výborně," chválil Bauer trojici ve složení Rus Ilja Černousov, Jan Šrail a Francouz Alexis Jeannerod.

V ženské stíhačce, do které se nastupovalo podle výsledků mužů, se Kateřina Smutná dotáhla do skupinky bojující o třetí místo a ve finiši bronz uhájila před dvojicí soupeřek. "Katka jela výborně, i perfektně takticky, a ukázala, že může pomýšlet na stupně," řekl Bauer.

Je nám líto, video expirovalo.
Týmový prolog patřil favoritům, Smutná zajistila Bauerovi třetí místo

Pozici nejrychlejší závodnice potvrdila Britta Johanssonová Norgrenová a zajistila vítězství Lager 157 Ski Teamu. Druhou příčku vybojovala Astrid Slindová pro Team Koteng se ztrátou necelých deseti sekund a Kateřina Smutná utrhla třetí místo pro tým Lukáše Bauera o vteřinu před čtvrtým Parkettpartner Teamem.

Pořadí bylo přitom po mužském závodě po první polovině prologu zcela odlišné. Vedl Team Kaffebryggeriet před Lager Teamem a třetím Russian Marathon Teamem. Bauerova parta byla dokonce až osmá se ztrátou více jak půl minuty na průběžné lídry.

Na startu byly čtyři české týmy. Nejlepší desítku uzavřelo uskupení Vltava Fund Craft Team, které na této příčce dovezla po mateřské se vracející Adéla Boudíková. Stanislav Řezáč bude v této zimě jezdit za nový tým Slavia pojišťovna. Následovat bude individuální prolog La Sgambeda na 30 kilometrů.

Prolog seriálu Ski Classics v dálkovém běhu na lyžích - družstva (15 km muži + 15 km ženy) v Livignu (Itálie):

1. Lager 157 Ski Team 1:16:12,5, 2. Team Koteng -9,7, 3. eD system Bauer Team (Černousov, Šrail, Jeannerod, Smutná) -1:44,5, ...10. Vltava Fund Ski Team (Novák, Ročárek, Ondrášek, Boudíková) -4:07,2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články