Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Premiéra smíšených štafet v režii USA, ve Falunu slavili Digginsová a spol.

Světový pohár v běžeckém lyžování ve Falunu pokračoval závodem smíšených štafet bez české účasti. Z vítězství se při premiéře této disciplíny radovali Američané v čele s Jessicou Digginsovou. Ve sprintu smíšených dvojic dominovali favorizovaní Švédové ve složení Jonna Sundlingová - Calle Halfvarsson.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr závodu smíšených štafet na SP ve Falunu

Americké kvarteto Rosie Brennanová, Zak Ketterson, Scott Patterson, Digginsová zvítězilo o 3,8 sekundy před Finskem. Třetí skončilo o další půl vteřiny zpět Norsko s finišmankou Johaugovou, pro kterou to byl poslední start v kariéře. V sobotu se čtyřnásobná olympijská šampionka a čtrnáctinásobná mistryně světa rozloučila triumfem v závodě na 10 km volně, jímž zaokrouhlila počet vavřínů ve SP na stovku.

Sprint smíšených dvojic následně vyhráli Sundlingová a Halfvarsson s náskokem deseti sekund. Těsný souboj o druhé místo rozhodl ve prospěch Norů Tiril Udnes Wengové a Martina Löwströma Nyengeta fotofiniš. O sedm setin třetí skončili dvojče Wengové Lotta Udnes a Harald Östberg Amundsen.

FIS se rozhodla otestovat v závěru ročníku smíšené závody po vzoru biatlonu. Pokud se experiment osvědčí, měly by se nové disciplíny v budoucnu objevit v programu mistrovství světa a případně i olympijských her.

Podle norského kouče Eirika Myhra Nossuma se novinky osvědčily. "Byla to zábavná podívaná. Nechybí tomu napětí a rychlost, zapojilo se hodně týmů. Myslím, že to uvidíme znovu," řekl televizní stanici NRK.

SP v běhu na lyžích ve Falunu (Švédsko):

Smíšená štafeta (4x5 km):
1. USA (Brennanová, Ketterson, Patterson, Digginsová) 42:01,8, 2. Finsko (Niskanenová, Hyvarinen, Niskanen, Pärmäkoskiová) -3,8, 3. Norsko (H. Wengová, Holund, Tönseth, Johaugová) -4,3, 4. Švédsko I -9,1, 5. Německo -16,2, 6. Itálie -29,0.

Sprint smíšených dvojic:
1. Sundlingová, Halfvarsson (Švéd.) 23:05,91, 2. T. U. Wengová, Nyenget -10,09, 3. L. U. Wengová, Amundsen (všichni Nor.) -10,16, 4. Monsornová, Pellegrino (It.) -17,96, 5. Hagströmová, Svensson (Švéd.) -25,89, 6. Gimmlerová, Brugger (Něm.) -31,08.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články