Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Persson a Dahlová potvrdili v Bad Gasteinu formu a vládnou Ski Classics

Po sobotním týmovém měření sil, které ovládl Engcon, se v Bad Gasteinu radovali v prvních individuálních závodech v sezoně Ski Classics favorizovaní Švédové. Emil Persson v závěrečném spurtu nedal soupeřům sebemenší šanci a podobně si vedla i Ida Dahlová mezi ženami. Z českých reprezentantů se nejvíce dařilo Sandře Schützové, která obsadila jedenácté místo. Sedmnáctá dojela Karolína Grohová.

V mužské kategorii dojel Fabián Štoček na 41. pozici, hned za ním Jan Šrail a 56. příčku zapsal legendární Stanislav Řezáč.   

Persson 500 metrů před cílem nečekaně pustil před sebe Nora Johana Hoela i Němce Thomase Binga, ale nakonec zvítězil s lehkostí sobě vlastní.

"V úvodu to bylo trochu chaotické. Vzhledem k podmínkám na trati a pouze jedné stopě nechtěl nikdo dělat těžkou práci v čele. Po prvním stoupání se však pole roztrhalo a po druhém ještě více. V závěru jsem se cítil velmi dobře," popsal Persson, který bude od příštího závodu ve žlutém dresu vedoucího muže hodnocení Ski Classics. "Chci ho nosit celou sezonu," dodal s úsměvem. 

V podobném duchu hovořila po dojezdu 33 kilometrového měření sil také Dahlová, jež se v sobotu radovala i v týmové soutěži. "Byl to fajn závod. Na trati jsem se cítila velmi dobře a měla jsem fantastické lyže, takže jsem maximálně spokojená," hodnotila švédská "laufařka". 

Seriál Ski Classics bude pokračovat od 17. prosince v Itálii. Na programu je La Venosta Criterium.

Úvodní závod seriálu dálkových běhů na lyžích Ski Classics v Bad Gasteinu (33 km):

Muži: 1. Persson (Švéd.) 1:34:32,9, 2. Hoel (Nor.) -3,3, 3. Bing (Něm.) -6,2, ...41. Štoček -2:36,8, 42. Šrail -2:39,4, 56. Řezáč (všichni ČR) -3:48,9.

Ženy: 1. Dahlová (Švéd.) 1:49:29,9, 2. A. Slindová -4,9, 3. Fletenová (obě Nor.) -1:04,2, ...11. Schützová -3:08,9, 17. Grohová (obě ČR) -5:30,4.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články