Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Novák dojel třetí ve sprintu v Novém Městě. Čekal jsem více, přiznal

V Novém Městě na Moravě začaly závody dlouhé a slavné historie, které vyvrcholí bojem o Zlatou lyži. Tentokrát v rámci Evropského poháru OPA. Nejlepší současný český běžec na lyžích Michal Novák skončil ve sprintu třetí. Prvenství vybojoval Francouz Valentin Chauvin před Italem Gilbertem Panisim. Ve sprintu žen zvítězila Němka Antonia Fräbelová, nejlepší domácí závodnice Petra Hynčicová byla sedmá. V kategorii do 20 let obsadil Ondřej Černý druhé místo, druhá doběhla do cíle také Zuzana Holíková.

Michal Novák
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Dvaadvacetiletý Novák se představil na domácích tratích po delší přestávce. V kvalifikaci skončil druhý, poté vyhrál čtvrtfinálovou i semifinálovou rozjížďku. "Čekal jsem více. Finále bylo z mé strany prohrané takticky. Soupeři nás sjeli ve sjezdu pod stadionem. Potom už jsem neměl sílu," řekl Novák, který by chtěl v sobotním závodu na 15 kilometrů volnou technikou doběhnout v nejlepší pětici.

Je nám líto, video expirovalo.
Novák obsadil ve sprintu EP třetí místo

Hynčicová byla se sedmým místem spokojená. "Mám velkou radost z toho, že jsem postoupila až do semifinále. Trápí mě problémy se zády, takže lyžování soupaž je hodně bolestivé. V semifinále mě bohužel soupeřky zavřely a už jsem se nemohla dostat více dopředu," uvedla. Kvalifikaci vyhrála Kateřina Janatová, pak ale vypadla už ve čtvrtfinále.

V sobotu jsou v Novém Městě na programu závody volnou technikou, v neděli se poběží klasicky. Vyvrcholením třídenního bloku bude od 11:45 závod mužů na 20 km s hromadným startem o Zlatou lyži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články