Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Northug stihne MS, trest si odpyká až po sezoně

Oslo - Běžec na lyžích Petter Northug si odpyká trest za květnovou autonehodu pod vlivem alkoholu až po sezoně. Nepřijde tak o světový šampionát za dva týdny ve Falunu. Northug byl v říjnu odsouzen k 50 dnům vězení. Nyní dvojnásobný olympijský vítěz i devítinásobný mistr světa získal také jistotu, že si trest odpyká doma.

Opilý Northug loni na jaře havaroval s vozem Audi A7 a opustil místo nehody, při které byl zraněn jeho spolucestující. Policejní vyšetřování ukázalo, že devětadvacetiletý lyžař měl v těle 1,65 promile alkoholu. Musel proto počítat s nepodmíněným trestem. Northug zpočátku tvrdil, že vůz neřídil, ale později se přiznal.

Dvojnásobný vítěz světového poháru požádal, aby si trest odpykal až po sezoně, a podle jeho manažera Soruma Langase mu bylo vyhověno. Během domácího vězení v Trondheimu bude muset nosit na noze elektronický náramek, aby mohl být monitorován. Už dříve dostal i pokutu v přepočtu přes 600 tisíc korun.

Do vězení měl Northug původně nastoupit právě v době mistrovství světa ve Falunu, tedy okolo 18. února. Nyní se podle norských médií připravuje ve Švýcarsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články