Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Northug havaroval v opilosti a utekl. Hrozí mu dvouměsíční vězení

Oslo - Dvojnásobný olympijský vítěz v běhu na lyžích Petter Northug způsobil v opilosti dopravní nehodu, při níž byl zraněn jeden člověk. Osmadvacetiletý norský závodník od havárie utekl, později vše přiznal. Podle norských zákonů následuje za řízení pod vlivem alkoholu automaticky trest odnětí svobody v délce 30 až 60 dnů.

"Hluboce lituji toho, co se stalo. Jsem nešťastný a velice zklamaný z toho, co jsem udělal. Přiznal jsem policii vše, co se stalo, a jsem připraven přijmout za své chování trest. Pokud to znamená vězení, půjdu tam," uvedl Northug. Majiteli devíti zlatých medailí z mistrovství světa navíc hrozí ztráta sponzorů. Dva z nich se hodlají o případné další spolupráci rozhodnout do konce týdne.

Osmadvacetiletý závodník havaroval na kruhovém objezdu v Trondheimu a z místa nehody utekl. Policie našla u Northugova auta, které bylo napasované do svodidel, jen třiadvacetiletého muže, jenž utrpěl zlomeninu klíční kosti. Lyžaře krátce poté policisté zadrželi v jeho bytě nedaleko místa havárie.

Podle policie svědčí stav nabouraného auta jednoznačně o tom, že Northug jel v místě s nejvyšší povolenou rychlostí 40 km/h výrazně rychleji. Za alkohol za volantem v Norsku automaticky následuje vězení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články