Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Norové opanovali domácí závod s hromadným startem, Novák skončil ve třetí desítce

Dvacetikilometrovou trať klasicky v norském Lillehammeru opanovali norští lyžaři v čele s Paalem Golbergem, kterého po sprintu v cílové rovince na stupních vítězů doplnil Sjur Röthe a Martin Löwström Nyenget. Český reprezentant Michal Novák projel cílem na 24. místě. 

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr závodu s hromadným startem mužů v Lillehammeru

Norský triumf vedl před domácími fanoušky lídr seriálu Paal Golberg, po sobotním vítězství ve sprintu nestartoval stejně jako na páteční volné desítce kvůli nemoci jeho hvězdný krajan Johannes Hösflot Klaebo. I umístění ve třetí desítce mu ale vyneslo posun o jednu pozici na desáté místo v pořadí SP.

"Začátek závodu byl s rezervou. K mému překvapení se balík držel celý závod. Byly tam nějaké nástupy, ale vzhledem k profilu trati se to vždy sjelo. Jelo se ve vysokém tempu a bylo těžké se orientovat v balíku. Bylo to jak stádo býků. Mrzí mě, že mi ve finiši nezbyly síly, abych to někam vytáhl. Čtyřiadvacáté místo není špatné, ale také žádný zázrak. Celkově však mohu být s Lillehammerem spokojený," řekl v nahrávce pro média Novák.

Novák se od startu držel v početné čelní skupině a měl šanci navázat na 14. místo z pátečního závodu na 10 km volně. V polovině trati figuroval na mezičase na 10. místě, při následném zrychlení tempa se ale balíkem propadl dozadu.

Závěrečný finiš zvládl suverénně nejlépe Golberg, který si připsal první triumf v sezoně, na stupních vítězů byl ale ze šesti závodů už počtvrté. Druhého Sjura Rötheho porazil o devět desetin. Martin Löwström Nyenget zaostal o 1,1 sekundy a další Nor Didrik Tönseth ztratil na čtvrtém místě 1,7. Novák měl na 24. příčce manko 8,9 sekundy.

Výsledky SP v běhu na lyžích v Lillehammeru

Závody SP v běhu na lyžích v Lillehammeru:

Muži - 20 km klasicky s hromadným startem:

1. Golberg 48:14,5, 2. Röthe -0,9, 3. Nyenget -1,1, 4. Tönseth (všichni Nor.) -1,7, 5. Poromaa (Švéd.) -1,7, 6. Iversen (Nor.) -2,0, ...24. Novák (ČR) -8,9.

Průběžné pořadí SP (po 6 z 32 závodů): 1. Golberg 566, 2. Klaebo (Nor.) 430, 3. Pellegrino (It.) 398, 4. Nyenget 346, 5. Poromaa 313, 6. Valnes (Nor.) 299, ...10. Novák 238, 49. Černý 74, 99. Šeller 18, 112. Fellner (všichni ČR) 9.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články