Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Namotivovaný Bauer: Nekončím. Na MS chci jet závod na 15 km klasicky

Praha - Lukáš Bauer našel novou motivaci a jeho kariéra velmi pravděpodobně nekončí. Běžce na lyžích přemluvila k pokračování vidina závodu na 15 km klasickou technikou na mistrovství světa v Lahti v příští sezoně. Vedle toho pokračuje ve vedení svého týmu Pioneer Investments, v jehož barvách chce i nadále jezdit dálkové běhy.

S cílem závodit na své oblíbené trati na MS v Lahti to Bauer myslí vážně. "Vidím to velmi reálně Byla to vždy moje silná disciplína," připomněl osmatřicetiletý lyžař. Na trati má stříbro z olympijských her v Turíně i z mistrovství světa v Liberci 2009, na posledním šampionátu loni ve Falunu byl druhý na 50 km klasicky. "Tehdy jsem říkal, že už žádné MS nebude," vzpomínal.

Bauer už nicméně podruhé nedodržel slib rodině, že kariéru ve Světovém poháru ukončí. "Musím přiznat, že doma úplně podporu nemám," pousmál se. Bude tak muset přistoupit na kompromis. Vynechá letní přípravu na ledovcích a bude trénovat více doma na Božím Daru. "Sám chci trávit víc času s rodinou," uvedl otec dvou dětí. Na sněhu tak pravděpodobně začne až na podzim.

Lukáš Bauer
zdroj: ČT4 autor: ČTK/Pavlíček Luboš

Pokud chce ale naplnit svou vizi "amerického snu" a kariéru zakončit medailí, bude muset nastoupit do některých závodů Světového poháru, aby potvrdil nominaci. "Loni jsem chtěl skončit vítězstvím v Novém Městě na Moravě, což se nepovedlo, nechci končit zraněními," připomněl své patálie v minulé sezoně, v níž si nejprve poranil palec a pak zlomil žebra, kvůli čemuž musel drtivou část sezony oželet.

"Do letošní sezony jsem nastupoval s tím, že žádná už nebude, ale zima se nevydařila. Jsem rozhodnutý začátkem května začít přípravu na další sezonu s cílem na mistrovství světa," řekl. Pokud by se mu ale nedařilo, bude se věnovat jen svému týmu dálkových běhů.

V minulé sezoně se Bauer totiž ubíjel ve zdravotních problémech a když v závěru sezony závodil na kanadské tour, měl špatné pocity. "Připadalo mi, že vůbec neumím lyžovat. Jistota a výkonnost tam nebyla," přiznal. Přesto v závěrečném miniseriálu Světového poháru skončil celkově sedmnáctý. "Vím, že na to mám," prohlásil majitel tří olympijských medailí.

Je nám líto, video expirovalo.
Bauer nekončí, chce jet na MS v Lahti
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články