Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na lyžařském MS juniorů se jely sprinty, nejlepší Češka šestnáctá

Liberec - Němec Lennart Metz a Stina Nilssonová ze Švédska vyhráli na mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci sprint juniorů klasickou technikou a vybojovali první zlaté medaile na šampionátu. Nejlepším českým reprezentantem byla šestnáctá Lucie Charvátová, mezi juniory postoupil z kvalifikace Petr Remeš a obsadil konečné 23. místo.

Lucie Charvátová
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Ve finále mezi juniory dlouho vedl Nor Björn Suhr, jenže v posledním stoupání o vedení přišel a skončil bronzový. Metz triumfoval díky skvělému finiši, stříbro si z Liberce odveze Rus Vadim Korolev. "Nečekal jsem, že bych mohl vyhrát, ale zlepšoval jsem se každou jízdou a cítil jsem se silný," řekl vítěz.

Nilssonová zúročila zkušenosti ze světového poháru seniorek a nechala za sebou Němku Victorii Carlovou a Jevgeniji Oščepkovovou. "Liberec je pro mne skvělé místo," řekla vítězka, která vyhrála ve Vesci sprint při zimní evropské olympiádě mládeže 2011. "Trať mi velmi vyhovovala, cítila jsem se ve skvělé formě," řekla.

Devatenáctiletá Charvátová vypadla ve čtvrtfinále, byla ale spokojená. "Je to zlepšení," porovnala česká běžkyně liberecký výsledek a jednatřicáté místo na loňském šampionátu v Turecku. "Víc mi vyhovuje tvrdší trať. Tím, že ráno napadl sníh, jsem byla trochu skeptická, ale nakonec to bylo dobré," řekla.

Výsledky sprintů na MS do 23 let:

Junioři: 1. Metz (Něm.), 2. Korolev (Rus.), 3. Suhr (Nor.), ...23. Remeš, 38. Knop, 41. Bartůněk, 57. Žižka (všichni ČR).

Juniorky: 1. Nilssonová (Švéd.), 2. Carlová (Něm.), 3. Oščepková (Rus.), ...16. Charvátová, 37. Klaclová, 38. Hynčicová (všechny ČR).

Je nám líto, video expirovalo.
V Liberci zahájilo lyžařské MS juniorů klání ve sprintu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články