Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Mladí čeští běžci vyrazili na juniorské mistrovství světa

Praha - Čeští fanoušci běžeckého lyžování byli zvyklí na přísun medailí od Kateřiny Neumannové nebo Lukáše Bauera. Současnost tolik radosti nepřináší. Změnit by to mohli v příštích letech třeba ti, kteří v pátek vyrazili na mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let do Rumunska. 

Je nám líto, video expirovalo.
Mladí čeští lyžaři vyrazili na MS juniorů

Česká reprezentace se na medailových pozicích nyní nepohybuje. Tito sportovci by to mohli jednou změnit. Svou kariéru má dobře rozjetou Petra Nováková, která se prosazuje už ve světovém poháru. Ve skiatlonu byla v letošní sezoně dokonce šestá.

"Myslím si, že české lyžování toho teď moc nemá. Samozřejmě jsem ráda, že mohu plnit funkci české jedničky. Taková pozice je pro sportovce taky trochu přítěž, protože si říká, že teď musí něco zajet. Já se ale snažím tohle moc nevnímat a podávat tam výkony sama za sebe," řekla Nováková. 

Ze světového šampionátu do 23 let by si mladá česká lyžařka ráda odvezla medaili. "Zatím se mi nenaskytla možnost se někde ukázat a takhle závodit. Takže bych za medaili byla ráda, nechám se překvapit, jestli nějaká bude. Ale samozřejmě se tím nechci svazovat, " dodala Nováková.

Pokud to nevyjde Petře, tak je tu ještě její mladší bratr Michal, který bude také bojovat mezi juniory. "Sázky nemáme, ale myslím si, že kdybych na tom byl líp než ségra, tak to bude překvapení. Takže já můžu jenom překvapit," řekl Michal Novák. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články