Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Lyžařským sprintům v Cogne kralovali Pellegrino a Digginsová

Sprinty volnou technikou na Světovém poháru v Cogne vyhráli Ital Federico Pellegrino a Američanka Jessica Digginsová. Čeští běžci na lyžích v Itálii nestartovali stejně jako řada elitních závodníků, kteří dali přednost přípravě na nadcházející světový šampionát v Seefeldu.

Olympijská vítězka a mistryně světa ve sprintu dvojic Digginsová se díky mohutnému finiši těsně dostala před dlouho vedoucí Němku Sandru Ringwaldovou. Z výhry v SP se Američanka radovala pošesté, ale poprvé ve sprintu. Třetí dojela Švédka Johanna Hagströmová.

Domácího favorita Pellegrina v cestě za 13. prvenstvím nezastavily ani problémy s hůlkou, kterou si musel během finále vyměnit. V cílové rovince jasně předčil druhého krajana Francesca De Fabianiho i třetího Francouze Lucase Chanavata.

Je nám líto, video expirovalo.
Ital Pellegrino zvítězil v Cogne i přes výměnu hůly

Už ve čtvrtfinále měl Pellegrino kolizi s Rusem Sergejem Usťugovem, ale na rozdíl od svého soupeře ji ustál. Do semifinále nepostoupil druhý muž SP Rus Alexandr Bolšunov, přesto v průběžném hodnocení seriálu o něco stáhl náskok vedoucího Nora Johannese Hösflota Klaeba, jenž dnes nestartoval, na necelých 200 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články