Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Lyžařka Grohová byla v Liberci jedenáctá ve sprintu

Liberec - Běžci na lyžích Federico Pellegrino z Itálie a Ruska Jelena Sobolevová se v Liberci stali mistry světa ve sprintu klasickou technikou v kategorii do 23 let. O dosud nejlepší výsledek na šampionátu pro Česko se postarala jedenáctá Karolína Grohová.

Karolína Grohová
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Pellegrino potvrdil roli favorita, který má medailové zkušenosti ze světového poháru. V Liberci vyhrál už kvalifikaci a ve vyzařovacích bojích neměl konkurenci. Ve finále pak vyhrál těsný finiš. "Konečně jsem se stal světovým šampionem. V loňském roce v Erzurumu jsem nemohl startovat. Dnes jsem dosáhl velké satisfakce a jsem velmi šťastný," uvedl Pellegrino.

Také dvacetiletá Sobolevová byla suverénní a vyhrála i kvalifikaci. "Už od rána jsem se cítila dost silná a vítězství v kvalifikaci posílilo mé sebevědomí. Od začátku každé jízdy jsem se snažila kontrolovat čelo a věřila si," prohlásila Ruska.

Je nám líto, video expirovalo.
Juniorka Grohová skončila ve sprintu na MS jedenáctá

Grohová vypadla v semifinále, stejně jako její reprezentační kolegyně Sandra Schützová, jež obsadila dvanáctou pozici. "V takové umístění jsem tajně doufala, ale rozhodně jsem ho nečekala. Čtvrtfinále se mi jelo mnohem lépe než kvalifikace. Byla jsem šťastná, že jsem se těch holek dokázala udržet," pochvalovala si po závodě dvaadvacetiletá Grohová.

Velká pozornost byla zaměřena na slavná jména v mužské startovní listině, mladší bratři lyžařských hvězd Gianluca Cologna a Tomas Northug se však do finále neprobojovali a skončili na devátém a jedenáctém místě. Z trojice Čechů se dostal do elitní třicítky pouze Jan Bartoň z Dukly Liberec, který celkově skončil devatenáctý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články